Feberhund: Mål symptomer, årsager og temperatur

Hundens feber er en reaktion af immunsystemet, ligesom os mennesker, for at ødelægge patogener ved en øget kropstemperatur; Hvis der er feber i hunden, fungerer hans krop aktivt mod en underliggende sygdom. Dette er ikke en dårlig ting i starten, men din hund formår ikke at bekæmpe patogenerne alene, så feberen kan tage det stærkt, og han kan ikke længere komme sig uden at genvinde medicinsk hjælp.

I denne artikel lærer du, hvordan truende feber virkelig er i hunden, hvordan du måler din fire -enlegede vens kropstemperatur korrekt, og hvilke sygdomme kan være årsagen til feberen i hunden. Lær også, hvordan du understøtter genvindingen af ​​din hund med Aniforte efter at have besøgt dyrlægen for at styrke dit immunsystem på lang sigt. Vores supplerende feed til Hundimmunsystem Hjælp.

Typiske symptomer, når hunden har feber

Feber i hunden ligner meget et feberudbrud hos mennesker i hans symptomer. Ud over den karakteristiske øgede kropstemperatur kan du ofte genkende andre typiske ledsagende symptomer i din hund, som muligvis også kan tilvejebringe en konklusion til sygdommen eller årsagen til feberen i hunden. Hunde viser ofte følgende symptomer ved feber:

 • Øget kropstemperatur
 • Træthed og træthed
 • Tør næse
 • Ryster og ryster frost
 • Stærk tørst & panting
 • Afslag på at fodre
 • Øget pulsfrekvens
 • Ændret fækalt salg

Mens mange af disse ledsagende symptomer ikke kan overses, kan kropstemperaturen og pulsen kun måles med den rigtige teknologi. For at måle din hunds puls leder arterierne efter indersiden af ​​låret. Nu tæller du slagene et øjeblik. Hvis disse er over 120 bpm - over 2 slag i sekundet - øges pulsen. Vi forklarer nu dig, hvordan du måler temperaturen på hundens feber korrekt.

Mål hundens feber: Sådan fungerer det!

Mange hundeejere lægger mærke til en forhøjet temperatur, når de kærtegner deres fire -lette ven. Men hvis hunden har en meget lang pels eller er tilbageholdende med at røre ved, kan feber forblive ubemærket af hunden, selv i lang tid. Så at dette ikke sker, skal du altid se din hund godt. Hvis du bemærker, at selv ved normale udetemperaturer drikker eller trækker han en usædvanlig stor mængde af og er træt, så det kan være, at din hund har feber.

Selv hvis du ikke finder feber i hunden, er symptomerne nævnt ovenfor grund nok til at præsentere dyrlægen. Naturligvis gælder dette også, hvis du er usikker, eller din hund har andre symptomer på sygdom.

De rigtige steder at måle feber i hunden

Selv hvis du rører din feberhund, vil du være i stand til klart at føle den forhøjede temperatur. Især på steder, hvor din fire -lette ven er mindre behåret, kan forskellige kropstemperaturer let bestemmes; Dette er for eksempel tilfældet på ørerne, maven og under armhulerne på din hund.

For at måle feber i din hund kan du også købe et febertermometer til din hund og måle kropstemperaturen rektalt. Hvis din hund ikke måler feberen, kan du lækre og sund Snacks til hunde Tilby Aniforte til at distrahere ham. Også for dig kan måling af feberen være underlig hos hunden - men hvis du er forsigtig og kun bruger den forreste spids af febertermometeret, kan der ikke ske noget.

Hund har feber? Læs temperatur: Fra normal temperatur til høj feber

Din hund har en kropstemperatur på næsten 39 grader Celsius? Det, der allerede er feber, er helt normalt for hunde og ingen grund til at bekymre sig. Især hos hvalpe, men også umiddelbart efter fysisk aktivitet, er temperaturerne på 39 til 39,5 grader ikke behov for at bekymre sig. Med følgende værdier vil du være i stand til straks at vurdere i fremtiden, om der er feber i hunden eller kropstemperaturen er i det normale interval:

 • 37,5 til 39 grader: Normal temperatur
 • 39 til 40 grader: Øget temperatur
 • 40 til 41 grader: feber i hunden
 • 41 til 42 grader: Høj feber (Life -truende i lang tid!)
 • Fra 42 grader: Meget høj feber (akut livstruende!)

Typiske fejl i hundens feberforanstaltning

Mens vi mennesker kan måle vores temperatur over munden, ører, pande, armhuler og selvfølgelig balderne, er målingen hos hunde kun meningsfuld eller endda mulig gennem anus. Selv hvis hundens scanning i mange tilfælde giver information om kropstemperatur, ønsker mange hundeejere at vide nøjagtigt.

Så at der ikke er nogen ulykker, eller din hund udvikler et traume mod febertermometeret, skal du handle omhyggeligt, måle feberen, hvis det er muligt, øve i en ung alder og ikke måle feberen i munden på din hund - ellers kunne det Ikke kun være her for unøjagtige værdier, men også alvorlige kvæstelser.

For at undgå ulykker anbefaler vi at bruge Aniforte til at bruge et fleksibelt termometer sammen med en lille vaselin og kun introducere den yderste spids af enheden. Brug ikke andre unaturlige smøremidler, der ikke er beregnet til nøjagtigt dette formål.

Årsager til feber i hunden

Du fandt ud af, at der er feber i hunden? Da feber ikke er en enkelt sygdom, men kun et symptom eller en indikation af en sygdom, skal du altid få dit dyr undersøgt af en dyrlæge. Dette vil bestemme den nøjagtige årsag gennem en lang række procedurer og behandle feberen i hunden i overensstemmelse hermed. Nedenfor vil vi gerne introducere dig til nogle sygdomme eller sygdomstyper, der især ofte er ansvarlige for hundens feber:

 • Virale infektioner (ofte influenza -lignende symptomer: hoste / kulderystelser / træghed)
 • Bakterielle infektioner (ofte smerter på grund af betændelse)
 • Toksiner (ofte i forbindelse med neurologiske symptomer og opkast)
 • Parasitter (ofte sammen med opkast og diarré)

I dårlige tilfælde kan alvorlige kroniske sygdomme som tumorer være årsagen til feberen i hunden. For at have sikkerhed skal du besøge en ekspert, når temperaturerne og eventuelle typiske ledsagende symptomer opstår. Hvis din hund opkastede på forhånd, havde diarré eller især hårdt fækalt salg, vil du bringe en generalprøve til dyrlægen.

Hvad skal man gøre med hundens feber? Yde akut hjælp

Hvis du finder feber i hunden eller andre symptomer på sygdom, skal du selvfølgelig først konsultere dyrlægen. Ofte er det næppe muligt at helbrede de underliggende sygdomme med hjemmemedicin. Hvis din hund får den nødvendige feber -sænkende medicin, for eksempel et antibiotikum, kan du bruge vores immunsystem med vores Supplerende foder til hunde Styrke fra Aniforte.

Allerede vores naturlige aniforte Hunde mad Hold alle næringsstoffer og nøjagtigt den rigtige sammensætning af kød og grøntsager med høj kvalitet, som din hund har brug for. Så du kan sørge for, at din fire -enlegede ven leveres med alt, hvad der er godt for ham!

For at reducere akut feber i hunden, skal du også tilbyde ham nok vand, så han kan slippe af med patogener hurtigere. Hvis han ikke ønsker at drikke, og han måske ikke spiser tilstrækkeligt, kan en velsmagende kyllingebuljong stimulere appetitten og fylde din hunds salt og vandbalance. Du kan også lægge kolde indpakninger omkring dine ben eller din hunds hals. En masse beskyttelse og så korte gåture som muligt anbefales også til feber i hunden!

Har du spørgsmål om feber fra hunden eller andre emner? Kan godt lide at tage Kontakt til os. Vi vil hjælpe dig og din fire -lette ven.