Hund ryster hovedet konstant: Årsager og behandling

En hund ryster normalt hovedet flere gange om dagen; Efter at have stået op, rullede rullen i snavs, da han løb gennem højt græs eller blev våd gennem et regnbruser. Denne opførsel er helt normal og endda hjælpsom, for på denne måde er din fire -lette ven ren og beskytter sig mod forkølelse. Men hvis hundens hoved observeres meget ofte uden at være i stand til at forbinde med visse situationer, kan der også være en patologisk årsag bag det.

Din hund ryster på hovedet og holder resten af ​​kroppen stille? Så skal du fortsætte med at se dit dyr godt og snart præsentere det for dyrlægen. Hvis det er en sygdom, skal den behandles så hurtigt som muligt for at beskytte dine foretrukne følsomme øreving og undgå ørepine hos hunden. Aniforte forklarer nøjagtigt, hvad der kan være bag denne opførsel, og hvordan du kan få din hund under kontrol med at ryste på hovedet.

Dog Shakes Head: Skelne ufarlige triggere af sygdomme

Din hund ryster på hovedet, og du vil hurtigt genkende og differentiere dig selv, uanset om det er normal opførsel, eller dit dyr kan lide af ørepine. Hunden ryster normalt ikke på hovedet i ledig tilstand; Men hvis din hund ligger i hans sted og altid løfter sit hoved for at ryste den, er dette et meget klart tegn på, at der er noget galt.

Derudover adskiller de typer ryster tydeligt. En hund, der ryster hovedet for at fjerne snavs fra pelsen eller tørre op, bruger normalt hele kroppen og viser fuld brug. Din hund ryster på hovedet hele tiden, men kun kort, så har han sandsynligvis ørepine. Derudover kan følgende ledsagende symptomer forekomme, hvis der er en alvorlig årsag bag rysten af ​​hovedet i hunden:

  • Hund ryster hovedet med smertefulde hvirvler
  • Ridse på hovedet og i ørerne
  • Hund ryster hovedet med skæv
  • Gnid over gulvet / på genstande
  • Duck / stærkt behårede ører
  • Bevægelse utilfredshed / hunde ryster hovedet og trækker sig tilbage

Dog Shakes Head - Mest almindelig årsag: Øreinfektioner

Din hund ryster på hovedet, ridser eller viser smerter i hovedområdet, så er den mest almindelige årsag betændelse i ørerne, den såkaldte otitis. Det har forskellige årsager, men forekommer især ofte med langhårede racer med floppy ører. På den ene side har disse for det meste meget behårede ørekopper, og på den anden side er ventilationen af ​​øregangen alvorligt begrænset; Det perfekte miljø til snavs, bakterier, parasitter & Co. din hund ryster på hovedet? Derefter kunne otitis være en plausibel forklaring.

Dog ryster hoved: Årsager til øreinfektioner hos hunden

De mulige årsager til ørebetændelse og "hunden ryster hovedet" er forskellige og bør altid bestemmes af en dyrlæge, da behandlingerne er meget forskellige på grund af dette. Triggeren spænder fra mider, bakterier og svampe til skader fra fremmedlegemer til fodring af intolerance eller anatomiske årsager, såsom en naturlig indsnævring af øregangen.

Tilskud til hunde 

Dog ryster hoved: Earnitis & andre årsager forhindrer

Eye-Throat Paws Care 

Nogle hunde producerer også en masse ørevoks, der ligesom os mennesker skal beskytte ørerne. Imidlertid kan en masse smult også hjælpe med at tilstoppe ørerne og til at akkumulere bakterier bedre; Du kan forhindre dette med vores Aniforte Ear -rengøringspuder. Din hund ryster på hovedet, og du kan kigge efter forurening og fjerne det. Så du forhindrer din hund med at ryste på hovedet.

Dog ryster ører: Støtter naturligvis behandlingen af ​​ørebetændelse

Hunde mad.

Efter at dette har fundet årsagen til betændelse med et otoskop, behandles din hund normalt med anti -inflammatorisk medicin. Derudover kan antibiotika eller antifungale mod svampe også bruges mod bakteriebetændelse. Hvis din hund har smerter, modtager den også smertestillende og klinisk ørerensning.

Dog ryster hovedet på grund af fremmedlegemer i øregangen

Ud over ørebetændelse er andre årsager også mulige, hvis din hund ryster på hovedet. Udenlandske organer, såsom GRUE, er for eksempel ganske almindelige, som ofte bliver fanget i håret på øregangen eller endda i poterne på din hund, når de løber i det høje græs. Disse irriterende små planter er ikke kun ubehagelige og fører til at ryste hovedet i hunden, men de kan også forårsage dårlige skader i øret. Jo dybere kranen sidder, jo farligere kan det være.

Også her skal der tages forsigtighed: Hvis du ser kranen, kan du nå den godt og holde din hund stille, kan du omhyggeligt fjerne den selv med en stump pincet. Ellers skal du se en dyrlæge så hurtigt som muligt, der vil gøre den sikre, hygiejniske afstand. Selv hvis du ikke er sikker på, om eller hvilket fremmedlegeme der er i øret på din hund, er det uundgåeligt at gå til dyrlægen; I tilfælde af smerte, blødning eller andre bekymrende symptomer er den veterinær nødhjælp det rigtige kontaktpunkt.

Dog ryster hoved: Parasitter giver kløe

Da parasitter ofte overføres til unge eller immunkompromitterede hunde, er styrkelsen af ​​immunsystemet og en sund kost ekstremt vigtige for at modvirke parasitiske angreb på og i øret på din hund på forhånd. I samråd med dyrlæge kan du finde supplerende foder  Din hunds immunsystem 

Når først din hund er påvirket af øremider, bør disse smitsomme og kløende skadedyr imidlertid også behandles hurtigt. Du kan ofte se øremiterne af de brune, smuldrende og dårlige smellende ørekretion. Derudover bider parasitterne din hund, hvilket ofte fører til røde områder og betændelse. For at slippe af med øremider skal du besøge en dyrlæge og holde andre hunde væk fra din pelsnæs i løbet af denne periode for at undgå transmission.

Mideolie 

Har du spørgsmål om "Dog Shakes Head" eller andre emner? Du er velkommen til at kontakte os.