Eichen processionsspinner i kæledyr

Moths 'eichen -processionsspinner' larver er især aktive i tyske skove i månederne fra marts til maj. Selvom de ser næsten søde ud på ydersiden, gør de en fare for dig, din hund og din Kat Dar. Hvorfor de fluffy dyr frygter for deres hår, og hvordan man beskytter dig selv mod en så -kaldt kontaktallergi, lærer du i et interview med vores dyrlæge Philipp Schledorn.

Aniforte®: Så eg processionsspinner har farligt hår - det lyder lidt mærkeligt i starten. Hvad er der bag det?
Dyrlæge: Caterpillars of the Oak Processionary Spinner har så -kaldt brændenælde hår. Du kan "skyde" disse, hvis du føler dig truet. Din radius er op til tre meter. Håret klæber til huden eller pelsen i hit. Mennesker og dyr lider af allergiske reaktioner, der ligner kontakt med brændenælde. Desværre er Caterpillar Nettle Poison meget stærkere end den for brændenælde.

Aniforte®: Hvor farlig er en sådan kontakt med larvehåret af den eg processionsspinner?
Dyrlæge: Først og fremmest er der en lokal hudreaktion. Hunden og katten har en fordel i forhold til os mennesker: de er beskyttet af deres pels. I sidste ende er larverne imidlertid meget farligere for dem, fordi dyrene ofte reagerer med at snuse eller slikke den berørte pels. På denne måde er der en kontakt med slimhinderne i næsen og nakken med håret på larven af ​​den eg processionsspinner. Disse indeholder æggehvider thaumetopoein. Dette kan få hundens luftvej til at kvælde stærkt, og dette kan være livstruende.

Aniforte®: Hvilke symptomer vises i kontakt med larven af ​​den eg processionsspinner?
Dyrlæge: Hunde og katte kan vise alvorlige allergiske og inflammatoriske reaktioner af slimhinderne, luftvejene og den forreste fordøjelseskanal. Et kløende udslæt (cateringdekorationer) og øjenirritation kan også observeres. Hvis dit dyr er især allergisk, kan døsighed, svimmelhed eller feber forekomme. Vær opmærksom på stærk hævelse i hovedbunden - dette er ofte det eneste område, hvor du kan se hudreaktionen. I værste fald kan tungen svulme op, hvilket fører til risikoen for kvælning. Dyret kan også lide et allergisk chok og endda bronkitis eller astmaanfald, hvis gifthåret fra den eg processionære spinner kommer ind i lungerne. Desværre kan alt ske fra de lokale whiskers til livstruende allergier.

Aniforte®: Og denne fare er især vigtig i marts og maj, fordi Caterpillars Pupate bagefter?
Dyrlæge: Mellem marts og maj er larverne af den eg processionære spinner især aktive, men giften er effektiv i op til et år efter, at insektet har mistet sit hår. Derudover klæber gifthåret ikke fast til larven af ​​den eg processionsspinner og spredes undertiden gennem vindkast. In betroffenen Gebieten sind die Haustiere also auch im Herbst und Winter nicht sicher vor dem Nesselgift. For eksempel kan hunde let komme i kontakt med håret, når de gennemser undervækst, eller katte er interesseret i forladte reden af ​​larverne i den eg processionary spinner, hvor giften desværre fortsætter med at arbejde.

Eichen processionær udsigt

Aniforte®: Wo findet man die Eichenprozessionsspinner-Raupen?
Dyrlæge: Som navnet antyder, kan larverne af den processionære spinner hovedsageligt findes i egetræskove. De små møller kan især lide at bruge træer, der får mere sollys til at tage deres æg der. Dette skyldes, at det kan lide at varme larverne af den eg processionsspinner. De plejede at blive fundet hovedsageligt i Middelhavet (især i Spanien, på de baleariske øer og i det sydlige Frankrig). Vi har været hjemsted for os i omkring 170 år, men er kun steget siden årtusindskiftet. Eksperter bebrejder klimaændringer for dette.

Aniforte®: Hvordan genkender jeg larverne af den eg processionsspinner?
Dyrlæge: I forårskoven kan du undertiden se buske og træer indpakket i månederne fra marts til maj. Dette er de første tegn på larverne af den eg processionariske spinner, der drejer på denne måde. Larverne er blevet klekket ud før, efter at møllen er gået op til 200 æg i træer - fortrinsvis egetræer - i efteråret. Da larverne løber fem til seks stadioner til hvalpning, har de brug for en masse mad. De processionære spinnere har modtaget deres navne, fordi de kører på jagt efter mad som i en procession eller i gåsemarsch.

Aniforte®:
Hvad kan jeg gøre, hvis mit dyr er kommet i kontakt med hår fra eg processionsspinner?
Dyrlæge:
Både for mennesker såvel som for hunde og katte, skal håret fjernes så hurtigt som muligt med mulig kontakt. Det er bedst at vaske det berørte dyr med varmt vand og bære handsker og mundbeskyttelse til beskyttelse. Sørg desuden for, at dine dyr ikke skader sig selv værre ved konstant ridning i en allergisk reaktion. Ved du allerede, at dit dyr har en allergi, du skal presserende besøge den næste dyrlæge for at give en anti -allergisk. Men ellers anbefales en check.

Aniforte®: Hvilke muligheder er der for at forhindre kontakt med giftigt larvehår fra den eg processionsspinner?
Dyrlæge:
Som hundeejer eller katteejer skal du finde ud af om distributionsområderne for Oak Procescessionary Spinner og også forblive årvågen for de typiske manifestationer. Myndighederne beskriver berørte regioner. I disse områder skal du ikke lade dine hunde slukke for din snor og frem for alt undgå at gennemse undervæksten. En husarrest kan også være nyttig for katte. Hvis du opdager et rede et eller andet sted, skal du håndtere det meget stort og helt tænde for en skadedyrsbekæmpelse i din egen have. Der er ingen 100 % beskyttelse, men mindfulness og viden om de idiosynkrasier i denne larve kan under alle omstændigheder hjælpe.

Aniforte®:Tak for interviewet.
Dyrlæge: Jeg takker dig for invitationen og håber, at jeg kunne hjælpe mange læsere og dine fire -lette venner.