Grannen med hunde - Sådan kan du hjælpe!

Grannen kan lide at hænge på hunde og ejere, mens de går gennem kornmarker. Desværre er de små plantedele ikke så ufarlige, som de ser ud og kan forårsage betændelse med din fire -enlegede ven. I et interview forklarer vores dyrlæge Philipp Schledorn, hvad du kan gøre for at opdage Granen tidligt og for at undgå de ubehagelige konsekvenser for din hund.

Aniforte®: Hvad er der nøjagtigt?
Dyrlæge: Grannen er nyttige hjælpere af naturen, fordi de er dem Carrier til plantefrø. Med deres fine hår, der er besat af modhager, fastgøres de let til pelsen af ​​hunde eller vilde dyr. Så deres frø bringes fra et sted til et andet. Dette sikrer, at planterne kan sprede sig i området. Byg, efterfulgt af rug.

Aniforte®: Hunde kan være de grusere, der er i deres pels Fanget, ikke bare ryste af?
Dyrlæge: Desværre ikke. Det er det faktiske problem. Normalt ryster hunden alle dele af planten, der forstyrrer den. Det modsatte sker dybest set med grusene, da dette Sid fast med deres lader. Så jo mere hunden ryster, jo dybere går grusene ind i den lange pels.

Aniforte®: På hvilke dele af hunden finder hunden ofte stativer efter en tur?
dyrlæge: Det er bedst at søge efter hele hunden efter en tur i marken eller nærheden. Især når han ryster eller ridser mere og ridser bagefter - dette er typiske tegn på Grannen. Man skal være særlig opmærksom på Mellemområde, Ører, øjnene, næsen og skroget. Fordi disse steder let kan antænde, hvis de modsatte plantedele ikke fjernes. Som et resultat kan hunde udvikle abscesser der, der skal behandles af dyrlæge.

Aniforte®: Hvordan genkender jeg en betændelse, hvis jeg overså en gran?
Dyrlæge: Har en Granne i næsen Fast, hunden snuser og nyser mere slående efter en tur. Nogle gange kan du lave en nasal Åndedrag kigge på. Grannen er ekstremt farlige i luftvejene, fordi de kan vandre ind i lungerne.
Grannen gemmer sig ofte bag det tredje øjenlåg. Derefter kan du bestemme en øget øjeudstrømning, som oprindeligt er hvid og senere kan blive gul, hvis der allerede har været purulent betændelse. Hunden ridser derefter øjnene med poterne, han ryster og skrubber hovedet over gulvet i håb om at slippe af med kranen. Desværre bliver det kun værre - og som dyreejer skal du handle med det samme.

Aniforte®: Hvilke symptomer viser den fire -lette ven, når en kranberi har slået sig ned i mellemtåområdet eller i øret?
Dyrlæge: I mellemtåområdet kan forårsage alvorlige kvæstelser. I begyndelsen kan du se Grannen ved, at hunden slikker sig selv og halter, mens du går. Nogle gange ramte dyr også halt. Det betændte område er rødt og hævet.
Sidder en musling i øret, hunden vil ridse den ofte og ryste på hovedet. Dette vil dog fortsætte med at vandre til øregangen, som kan udvikle sig til smertefuld betændelse. Barbells bliver særligt farlige, hvis de stikker gennem trommehinden og dermed forårsager dårlig skade i det indre øre. Derfor skal du få en bedstemor fjernet på øret så hurtigt som muligt. Under ingen omstændigheder skal du prøve at fjerne kranen med bomuldspinde. Som et resultat skubber du dem kun dybere ned i øret. 

Aniforte®: Hvad anbefaler du i et sådant tilfælde? Kan jeg selv fjerne en kranbery med min hund?
Dyrlæge: Det kommer an på. I princippet kan GRUE let fjernes med menneskelige hænder. Men hvis kranen allerede er dybere, eller hvis det berørte område er betændt, skal du foretrække en Dyrlæge eller veterinærudøver besøg.
Vi har regelmæssigt patienter med GRUE med os i praksis. Det meste af tiden kan dyrene stadig hjælpes i tilfælde af betændelse, så de senere ikke lider nogen permanent skade. Ud af tre forskellige ops af grannen-plagede hunde Vi har en i min praksis Video lavet, Det indeholder også en masse mere information om emnet.

Graned detaljeret
Aniforte®: Hvad kan du gøre for at redde din hund de mulige konsekvenser af GRUE?
Dyrlæge: For det første anbefales det at undgå kornfelter. Grannen giver mening for planterne, men kan som beskrevet være farligt for hunde. Hvis du ikke ønsker at gøre uden turen i marken, er det et must at kontrollere pelsen fra din hund for Granen. Hvis du også kender symptomerne, kan du reagere i overensstemmelse hermed i tilfælde af at slå ridser og ryste - og begynde at lede efter en skjult kranberi eller bare søge veterinær eller veterinærudøver. Så del venligst tipene til granning med andre dyreelskere!

Aniforte®: Tak for den afslørende samtale.
Dyrlæge: Tak for invitationen. Jeg ønsker alle læsere og deres hunde en vidunderlig, gråfri sommer!