Gastrointellion til hunden - når et mareridt bliver sandt

Desværre forekommer mave hos hunde igen og igen. Denne sygdom er dramatisk for din fire -enlegede ven, fordi her et par minutter kan beslutte liv og død. Vores veterinærudøver Angelica forklarer tegnene på en mavepris i dag og giver dig råd om, hvordan du møder en nødsituation.

Hvad sker der, når hundens mave vrider?

Din hunds mave er fastgjort til hans mave med nogle bånd. Der er dog nok plads til at muliggøre en mulig udvidelse af maven i fødeindtag. Under maven drejer dette nu omkring den langsgående akse (Torsio) eller den tværgående akse (Volvulus). Vigtige blodkar og nerver skubbes ud. Maven på dit dyr leveres ikke længere med blod. Derudover forskydes milten, der er tilsluttet tæt med maven.

Maven, der drejer i hunden, er altid en akut og alvorlig nødsituation, der skal behandles uden at vandre. I tilfælde af et magendilationsmål eller et Volvulus -kompleks (MDTV), som mavevridningen stadig kaldes, skal hunden bringes til den næste klinik uden forsinkelse.

Hvilke hunde påvirkes oftest af en mavepris?

Ikke alle racer er lige så truet til at udvikle en maveretotation. Mindre eller mellemstore racer lider meget mindre end stor af denne sygdom. Dette skyldes det faktum, at der hos store hunde, der har et bredt bryst sammenlignet med abdominalomkretsen, ofte er mere omfang i maven - også mere mobilitet, der muliggør rotation. Følgende racer er mærkbart dejlige med fundet af maven på klinikken: tyske mastiffer, Rottweiler, Shepherd Dogs, Dobermänner, Boxer, Bernhardiner, Molosser-Rassen og også Setter (Irish Setter, Gordon Setter) og mixere fra disse racer. Derudover kan det observeres, at den stigende alder på din hund øger risikoen for denne sygdom. Årsagen til dette er den faldende styrke og fleksibilitet i dets bindevæv.

Årsager til mavevridning hos hunde

Spørgsmålet om årsagerne til mavevridning er kompliceret og er kontroversielt på nettet og blandt eksperter. Synspunktet om, at hunde ikke får lov til at løbe efter at have spist, er nu forældet. Det, der er sikkert, er, at maven i maven dræning går foran.

Hvordan kan jeg som hundeejer forhindre en mavevridning?

Da årsagerne stadig er uudforskede, og dyrlæger også har forskellige meninger om årsagerne til en mavevræning, er forebyggende opførsel som hundeejer vanskelig. Efter min mening reduceres risikoen for denne sygdom, hvis du deler måltiderne til din skat i stedet for kun at fodre den en gang om dagen. Men jeg kender også gigantiske racer, der kun får et måltid om dagen og aldrig led af en mave, der vrider. Vanskelig fordøjelig Foder Eller blandede foderkomponenter, der kan forårsage flatulens, er dog bestemt skadelige. Gerninger, der opstår, kan være harbing af en mave, der vrider.

Hvordan genkender jeg et tæppe i min hund?

Det er afgørende for hundeejere, at de kan genkende en mavevej, når de vises. Så du kan handle hurtigt og redde din skat i tvivl. Dette er tegn på en mulig mave -twist:

 • Uro af dit dyr
 • Behov for seje steder
 • Prøv at udlevere
 • Slående spyt
 • Stønn, pusting, tung vejrtrækning
 • Tøm hyppige droppinger
 • Hurtigere, flad puls
 • Forblive et sted
 • Sawborn -lignende position
 • Oppustet mave
 • Smukke slimhinder
 • Forestående kredsløbskollaps

Den oppustede mave er det allerførste signal, som du ikke bør overse. Ideelt set kan du se de andre tegn på forhånd. Din hund kan sandsynligvis ikke længere blive rørt.

Hvad skal jeg gøre med min hund i en nødsituation?

Hvis du ser symptomerne på en mave, der vrider, skal du ikke miste tid. Vejen til klinikken er vigtig, fordi ikke enhver dyrlæge kan gøre den nødvendige operation. Som hundeejer skal du derfor allerede have adressen på en veterinærklinik til rådighed. Så du sparer værdifuld tid i en nødsituation og kan levere din skat direkte.

Hvad sker der i en mavepris i klinikken?

Hvis du har nået klinikken med din hund, tages det vigtigste trin, og du kan overlade dit dyr til specialisterne. Bliv ikke overrasket, hvis det normalt er en meget følelsesløs overdragelse - det er vigtigt, at handel hurtigt. Derefter begynder ventetidspunktet for dig. Ofte har klinikken ikke længere tid til en detaljeret diagnose, så fjernes selv X -Ray.

Så begynder operationen. Hvis forløbet af maveprisen allerede er kommet frem, kan det være komplekst. Delvis døde dele af mavevæggen på din hund og milten skal også fjernes i nogle tilfælde. Desværre sænker dette også chancen for at overleve disse hunde.

Ved afslutningen af ​​operationen udføres permanent gastropexia nu af lægerne i tilfælde af en mavepris. Med dette sys en bestemt del af din fire -enlegede vens mave på den (for det meste rigtige) maveside. Din hunds mave vokser på abdominalvæggen, og en ny rotation kan forhindres. Dette kaldes gastropexia og er normalt en del af standardprogrammet for en mave -vridning. Fordi hunde, hvor gastropexia ikke mislykkedes, led 80% igen på en mave, der vrider. Det er bedst at afklare dette kort med den behandlende dyrlæge i klinikken.

Efterpleje efter operationen

Hvilken efterpleje er vigtig for min hund efter operationen?

Efter operationen skal din hund skånes frem for alt. Han modtager også en "let mad" (tarmfood), som du kan distribuere over flere små måltider om dagen. Denne specielle diæt er vigtig i to til tre uger for at sikre din fire -enlegede vens helbredelsesmuligheder.

Det er vigtigt for en mave, der vrider, at hundeejeren er bekendt med symptomerne på sygdommen. Kun du alene har det i din hånd for at bringe din fire -enlegede ven ind i klinikken i tide og for at redde ham.

Jeg ønsker dig, at du og dine hunde ikke behøver at leve gennem denne situation, eller at dine fire -lette venner hurtigt kommer sig!