Sne gastritis: Hvorfor spise sne forstyrrer din hunds mave

De fleste hunde elsker at boltre sig i sneen, rulle rundt i den eller jagte snebolde. Mange firbenede venner spiser sne, hvilket desværre ikke er så harmløst, som det lyder. Den indtagne sne kan angribe maveslimhinden og føre til snemavebetændelse – en almindelig årsag til, at patienter kommer til min klinik på denne tid af året.

Hvad er sne gastritis?

Hos nogle firbenede venner fører spisning af sne til en akut betændelse i maveslimhinden - den såkaldte sne-gastritis. Hunde reagerer forskelligt på sneindtagelse. Nogle firbenede venner har ingen problemer selv med store mængder sne, andre viser symptomer meget hurtigt. Hvis din skat har en sart mave, eller hvis sneen er forurenet - med vejsalt, grus, frostvæske og snavs - bliver maveslimhinderne særligt hurtigt irriterede.

Hvad er symptomerne på sne gastritis?

Sværhedsgraden af symptomerne varierer fra sag til sag og er ofte relateret til, hvor meget sne der blev spist, hvor snavset den var, og hvor følsom din hunds mave er.

Typiske symptomer er:

• Mave-tarmstøj ("Gurgle")
• Mistet appetiten
• Mavesmerter (spændt mavevæg, buet ryg)
• Diarré (blodig diarré i svære tilfælde)
• opkastning (i svære tilfælde blodig opkastning)

Hvad skal man gøre, hvis hunden spiste sne

Mave-Tarm-Schonkost

Hvis din hund viser nogle af de nævnte symptomer efter at have spist sne, skal de betændte slimhinder først beroliges. Derfor bør der ikke gives mad i de første 24 timer, derefter kan du give din hund små portioner af en mave-tarm diæt, fx lavet af kogte ris og kylling.

Meget væske

For at undgå dehydrering fra diarré og opkastning skal du sørge for, at din hund altid har nok vand til rådighed. Vandet bør ikke være koldere end stuetemperatur.

Wichtig bei Durchfall - Viel Flüssigkeit

Naturlige midler

Naturlige præparater fra elmebark hjælpe med at lindre irriteret maveslimhinde. Siruppen fra elmebarken lægger sig som et beskyttende lag på den irriterede slimhinde og understøtter dermed helingen. Samtidig giver elmebarken kroppen vigtige vitaminer og mineraler som magnesium, calcium, natrium, vitamin A, B, C og K.

Har sneen ramt din firbenede ven primært i tarmene, anbefales en naturlig blanding af forskellige urter, som virker beroligende, regenererende og harmoniserende på fordøjelsesorganerne. Disse omfatter anis, kamille, timian, tjørnblade, pebermynte, fennikel, citronmelisse, kommen og tormentil.

Hvis dit kæledyr viser alvorlige symptomer, dvs. hvis dets diarré eller opkast er blodigt, eller hvis symptomerne varer i flere dage, skal du gå til dyrlægen. I dårlige tilfælde giver jeg indsprøjtninger, der lindrer kramper og betændelse.

Efter sådan en sne-gastritis bliver din firbenede vens immunsystem angrebet. Derfor anbefaler jeg mine patienter at være særligt opmærksomme på en sund og afbalanceret kost efterfølgende, og at styrke immunforsvaret Blanding af naturlige urter at støtte.

Hvordan kan du forhindre sne gastritis?

Hvis du har en hund, der kan lide at spise sne, kan du forestille dig, at det ikke er nemt at stoppe ham fra at gøre det. Da vores kære firbenede venner ikke konkluderer, at mave-tarmproblemerne havde noget at gøre med at spise sne, har de brug for vores støtte som ejere.

Hvis din firbenede ven har en sart mave, så lad være med at lege i sneen – især at kaste snebolde er desværre tabu. Gå hellere en tur med din skat i snor. Hvalpe bør have forbud mod at spise sne fra start, men selv ældre hunde kan stoppes med et veltrænet "nej". Men hvis din firbenede ven kommer ud af kontrol, når sneen lige er faldet, er det bedst at give ham forebyggende Elmebarkpulver, der beskytter slimhinden og vær opmærksom på en mavevenlig kost.

Selvom det er svært at give afkald på sneboldkampe, så skift dem ud med andre spil, der er lige så sjove - for eksempel gem din firbenede vens yndlingslegetøj rundt i huset og lad ham lede efter det - det holder ham mentalt og fysisk på hans tæer. Din firbenede ven vil takke dig – og foråret lader bestemt ikke vente på sig!

Som altid må du gerne dele artiklen med andre hundeejere.

P.S.: Potepleje om vinteren? Min kollega Angelica har 5 tips til sunde hundepoter kompileret.

Mærker