Dyr i rygehuset - de truede passive rygere

Rygning er skadeligt, alle ved det. Men hvad betyder det for dit dyr, hvis det bor i en røghusholdning og er en passiv ryger? Vores Hunde og Katte Se ikke efter, om du vil ryge eller ej, du er en passiv ryger. I dag vil jeg forklare dig, hvorfor passiv rygning er farlig for dit dyr, og hvilke sygdomme kan opstå fra de resterende toksiner.

Passiv rygning er bevist skadelig

I henhold til "National Institutes of Health" er der upublicerede undersøgelser af Philip Morris Tobacco Company, der klart beviser, hvor truede passive rygere er: den røg, der opstår, når en cigaret er tændt Fire gange så mange toksiner Som den røg, som rygeren udånder efter inhalation.

Så mens cigaretten langsomt brænder, er røg, der opstår, den reelle fare for mennesker og dyr. Dette er relateret til følgende opvarmningsprocesser: Med belysning af en cigaret brændes tobakken ved en lavere temperatur end ved indånding af røg. Dette medfører røg, der permanent flyder direkte ud af cigaretten på grund af ufuldstændig forbrænding Højere koncentration af toksiner at have. Dette er nøglen til at forstå, hvorfor passive rygere er så truede.

Hvad er "tredje røg?"

De rester, der udånder rygere og passive rygere, kaldes "den tredje røg". Ikke kun den farlige, udmattende røg fra cigaretten, men også denne tredje røg bringer de dyr, der bor i en rygende husstand og derfor er en passiv ryger.

Resterne af de giftige forbindelser, der udåndes butikken Hud og tøjsåvel som videre Møbler genstande og tæpper væk. Hunde og katte tilbringer meget tid på gulvet, hvor tobaksrøgrester er på møbler og koncentrerer sig i husstøv. Sådan kommer de ind i dit dyrs pels.

Hunde, katte og børn indånder ikke kun de skadelige stoffer, kæledyr slikker også deres hænder, hår, hud og tøj. Dette er en ny dimension af passiv rygning. Fordi jo mere grundig et dyr renser sig, jo mere Flere giftige rester det vil absorbere. Dette påvirker især katte.

Hvorfor er rygning særlig farlig for katte?

Katte er ekstremt rene dyr og tilbring flere timer om dagen At rydde op i vid udstrækning. Hunde er forskellige her. De slikker og rengør kun, når der er noget ubehageligt på huden og pelsen. Dazu kommt es bei Parasiten, Verletzungen oder allgemeinem Juckreiz, aber auch, wenn Dein Vierbeiner nass oder dreckig geworden ist.

Katte i rygehuset

For din kat er dette Rengør dog vigtigt. Det frigør hendes pels fra snavs, løs hår og parasitter. Talgkirtlerne, der er på hårrødderne, stimuleres også ved at slikke. Dette men fedt, der imprægnerer pelsen, dvs. gør vandtæt. På denne måde er dit dyr beskyttet mod våd og afkøling i regnvejr. Spyt på pelsen tjener også til at regulere temperaturen om sommeren: Når den fordamper, opstår koldt, og din kat risikerer mindre risiko for at få en varmeangreb. Die Katzenwäsche entspannt und beruhigt die Stubentiger und baut Stress ab.

Welche Auswirkungen hat Passivrauchen auf Katzen?

Farlige kræftfremkaldende stoffer opbevares i et røgbelastet miljø. Fordi katte absorberer den skadelige nikotin over tungen, er de især i fare. Das Nikotin sammelt sich im Fell.

Jeg har haft oplevelsen af, hvordan en kat ser ud af en stærk rygehusholdning og var en passiv ryger: vores familiekat kommer fra dyrevelfærd. Der boede hun på et fosterhjem og i en rygende husstand. Katten er faktisk sort og hvid, hun kom til mig sort og gul. Hun stank af kold røg, Pelsen var fedtet, ru og glat. Hun var virkelig stressende og rensede permanent sin nikotin ud af pelsen. Desværre tager de rene fløjlspote giften op med den hårde tunge i daglig pelspleje. Så det kommer ind i kroppen og mave -tarmkanalen for dit dyr.

Det faktum, at din kat er en passiv ryger, fører også til Problemer med slimhinderne Øjnene såvel som næse og hals og hals. Derudover a svækket immunsystem såvel som en Forstyrret kommunikation med medarter Kom, fordi lugten af ​​cigaretrøg overlapper din kats egen kropslugt.

I tilfælde af husstigre, der er en passiv ryger, øges risikoen til Lymfeknude kræft At udvikle cirka to gange. Hvis to rygere bor i husstanden, er risikoen for kræft endda fire gange så høj som i en ikke -røgende husstand. Dyrene har også en fire -tidsrisiko, en Aggressiv mundkræftAt få pladet karcinom. Også Lungekræft Hos katte er der i stigende grad hos dyr, der udsættes for passiv rygning af deres ejere.

Er hunde også påvirket af røg?

Hunde filtrerer en del af toksinerne gennem deres næser fra tobaksrøg. De absorberer heller ikke så mange toksiner som katte, fordi de renser sig mindre ofte. Som en passiv ryger er de således beskyttet mod lungekræft, men omvendt Nasal kræft at udvikle. Afhængig af hvilken næse din hund har, er dens risiko forskellig for visse sygdomme. Hunde med Mindre næser filtrer mindre kræftfremkaldende og har derfor en Højere risiko for lungekræftHvis du er en passiv ryger.

Hver ryger skal overveje de dyr, som han bor med. Er du endda rygere opmærksomme Passiv rygning klassificeres som farligt som aktiv rygning. Dit kæledyr udsættes straks for nikotin og alle andre toksiner, der er blandet i tobak. For rygeren forbliver de normalt i filteret, men din elskede indånder eller slikker dem. Hvis du vil beskytte dit elskede kæledyr mod konsekvenserne af skadelig passiv rygning, skal du bedre gå til den friske luft til rygning - eller ideelt set stoppe helt.