Birdfluenza i landet - Alt for H5N5 -virussen

Fuglens influenza, også kaldet fjerkræinfluenza eller fjerkræpest, spreder sig fortsat i Tyskland. Igen og igen er vi nødt til at læse i nyheden om utallige dræbte dyr i fjerkræstillinger. Andre europæiske lande rapporterer også nye sager hver dag. Du spekulerer bestemt på, om din hund også risikerer at gå gennem sygdommen med den højbestandige patogen H5N8 eller den nyligt forekomme fugleinfluenza-virus H5N5. Selv hvis der ikke er sket nogen infektion hos hunden og katten, kræves snor i mange regioner. Lær alt om sygdommen, der er høj for fugle, og hvordan du bliver virkelig håndgribelig, mens du går med din hund.

Hvorfor fugleinfluenza er så farlig

Fjerkræspesten er nu sket i 23 europæiske lande. Alle føderale stater undtagen Saarland kæmper mod spredning af fugleinfluenza. Hvis du bliver opmærksom på et tilfælde af dyresygdom, er dette underlagt rapport.

Som navnet antyder forekommer aviær influenzavirus (HPAI) fra subtype H5N8 især hos fugle. Først blev kyllinger og kalkuner især påvirket, og virussen spreder sig nu også i naturen og i zoologiske haver. Ducks og gæs er især i fare som virusbærer og bærer, med vilde fugle kan virussen forblive temmelig iøjnefaldende. Svaner og måger kan også være luftfartsselskaber. På trods af beskyttelsesforanstaltninger kan smitten af ​​House Fellow -fjerkræ altid forekomme. Især vandrende fugle spiller en vigtig rolle i den hurtige spredning af virussen. 46 forskellige fuglearter inficeres i øjeblikket.

Symptomer på fugleinfluenza

Berørte fugle kan genkendes af følgende symptomer:
• Tredoble
• Mistet appetiten
• Lego Desire
• Apati med høj grad
• Feber
• Hoste og nyse
• stakåndet
• Udtalt struma
• Hævelse og blå farvelægning af kam, hals og fødder på grund af blodet dampende
• Centralnervesygdomme
• Vandig, slimet, grønlig diarré

Pludselig er forekommende dødsfald også repræsenteret. Mistænkte sager skal rapporteres til det lokale veterinærkontor med det samme.

Risikoen for infektion fra fugleinfluenza for mennesker og dyr

Indtil videre er der ikke kendt nogen sygdomme fra patogenerne H5N8 og H5N5 hos mennesker. Ikke desto mindre skal du vide, hvordan fugleinfluenza overføres, da folk indirekte kan overføre patogenet via ikke -rent og desinficerede kjoler, sko, hænder, mad, crap osv. De fleste dyr inficerer luftruterne, sekretioner og udskiller og i direkte kontakt fra dyr til dyr. Distribution over luften er også mulig.

Er fugleinfluenza smitsom for din hund?

Den gode nyhed først: En infektion med fugleinfluenza er endnu ikke fundet hos katte eller hunde. Ikke desto mindre tvinges hundeejere i mange føderale stater til at tage deres dyr i snor. Disse blokerings- eller observationsområder vises for dig af en tilsvarende skiltning. Målet er, at vores firbenede venner ikke spreder fugleinfluenza-patogen, for eksempel fordi fæces af inficerede dyr klæber til poterne eller i pels eller døde fugle bliver kidnappet af hund eller kat. Stop distrikter ansøger om 21 dage, hvis der ikke er nye epidemier, observationsområder i 15 dage.

Foranstaltninger til bekæmpelse af fugleinfluenza

En foranstaltning ville være en vaccination mod fugleinfluenza. Dette er et kontroversielt emne. Vaccinationen beskytter mod symptomerne, men ikke mod infektion, dvs. de vaccinerede fugle kan fortsætte med at overføre virussen. Der er en risiko for, at fugleinfluenza forbliver uopdaget ved vaccination og spreder sig så ukontrolleret. Derfor er vaccination en kontroversiel foranstaltning.

Hvis der er undersøgt en mistanke om fugleinfluenza og bekræftet af myndighederne, initieres der for at forhindre spredning af virussen. Et blokeringsområde på 3 km og et 10 km observationsområde er arrangeret. Epidemierne og de virksomheder, hvor der også er mistanke om udbruddet, rengøres. Dette betyder, at det eksisterende fjerkræ dræbes i en dyrevelfærd og fjernes ufarligt. Derefter ryddes virksomheder med fjerkræ også i et bestemt område omkring epidemien. På samme tid forsøges optimal hygiejne, desinfektionsmæssige foranstaltninger, forbud osv. For at forhindre fuglens flipperingsvirus fra epidemien ved dyrekontakter, indirekte kontakt via mennesker, transportcontainere, emballagemateriale, ægkasser eller kuld.

Linnedversionen til din hund anvender derefter i de blokerede blokerende distrikter. At spise fjerkræ, æg og andre fjerkræprodukter er imidlertid ufarlig, fordi virussen allerede er dræbt ved +70 ° Celsius. Efter det sædvanlige køkkenforberedelse er det ufarligt.

Du kan finde mere information på:

www.bfr.bund.de/cm/343/aktueller-vogelgrippe-ausbruch-virusuebertragung-h5n8-durch-den-verzehr-von-gefluegelfleisch-und-gefluegelfleischprodukten-unwahrscheinlich.pdf

Som hundeejer kan du bidrage til forebyggelse af virusfordelingen ved overholdelse af informationen og dermed beskytte andre dyr.

Varsel

Varsel