Kat har diarré: trigger & behandling

Din kat har diarré, og du er bekymret for, at noget ikke kunne være rigtigt? Selvom diarré - også kaldet diarré i teknisk jargon - kan være en indikation af en sygdom, er årsagerne i de fleste tilfælde ufarlige, og symptomerne er kun midlertidige. I denne artikel vil vi gerne forklare dig af Aniforte, når du bedre skal introducere din kat til dyrlægen, som typiske triggere i din kat er velegnet til diarré, og hvordan du kan gøre det få naturlige midler.

Bemærk altid, at den sunde tarmflora er især bestemt af den daglige kattefoder. For at forhindre din kat mod diarré, skal du være opmærksom på naturlige ingredienser og den ideelle næringsstofsammensætning. Foruden høj kvalitet kattemad Du kan finde værdifuldt naturligt supplerende foder til maven og tarmen på Aniforte, som kan bidrage til din kats helbred; Giv dit dyr tilbage med produkterne fra Aniforte!

Er min kat syg? Kat med diarré som en indikator

Det faktum, at din kat har diarré eller andre problemer med magendar -kanalen, kan næppe overses, især blandt vores husstigre. Selv hvis katte er virkelige mestre til at skjule sygdomme, Pain & Co., bør diarré underrette ejeren senest, når man renser katten. Derudover er det ikke ualmindeligt, at din kat ikke længere kommer til det sted, hvor hun normalt lindrer sig selv, fordi der er 1 liter tro pr. Dag af katte fra diarré. Så hvis du altid finder arv fra din kat i lejligheden, kan det være, at hun har problemer med tarmbevægelser. Du kan se fra følgende symptomer, om dette faktisk er diarré:

  • Bush eller vandig fæces
  • For det meste lettere eller farvesventet ændret
  • Lugt mere ubehagelig end normale kattedråber
  • Fremmedlegemer / orme / parasitter i fæces

Hvorfor har min kat diarré?

Nu hvor du ved, hvordan du genkender diarré i din kat, vil vi selvfølgelig også give dig mulige årsager og udløse for det faktum, at din kat har et blødere fækalt salg end normalt. I de fleste tilfælde er dette ufarlige årsager, der går hurtigt passerer Igen eller bare vises én gang - så kan du bruge din kat med høj kvalitet, 100 % naturlig Psylliumskaller Hjælp fra Aniforte; Disse binder vandet og fylder også maven, så din kats gastrointestinale aktivitet reguleres i tilfælde af diarré.

Hvis du har observeret symptomerne i lang tid eller tilbagevendende, tilrådes det at se dyrlæge så hurtigt som muligt - især når opkast tilføjes, eller din kat føles synligt ubehageligt. Mens din kat har diarré, mister den en masse væske, hvilket kan føre til dehydrering. Af denne grund er det vigtigt at tilbyde dit masser af vand for at opretholde fluidbalancen.

En kat med diarré er normalt mere midlertidig

Som allerede nævnt er midlertidig eller en en -off, grødet diarré i din kat normalt ikke bekymrende. Der er normalt en god grund til, at din kats mave -tarmkanal er kommet ud af led i kort tid. Meget ofte ufarlig diarré z. B. efter kørsel eller andre situationer, hvor din kat blev udsat for usædvanlig stress.

Hvis du bemærker diarré i din kat, skal du spekulere på, om dit hus Tiger var på dyrlægen i de sidste timer eller dage, var nødt til at bevæge sig med husstanden, en fjendtlig kat eller endda en hund har trængt ind i dit territorium eller lignende. Hvis dette ikke er tilfældet, kan en ændring i fodring i din kat også føre til diarré for hurtigt. For ikke at overbelaste den følsomme tarm fra vores killinger, anbefales det altid at udføre ændringen af ​​foder langsomt og gradvist i uger.

Kat med diarré: Sygdomsrelaterede årsager

Hvis din kat har diarré, skal du først være i stand til at udelukke de ufarlige eller midlertidige årsager, der er nævnt ovenfor. Men hvis du har set diarré i din kat i mere end 24 timer, udsætter din kat en usædvanlig stor mængde dråber, eller hvis det måske ikke længere kommer til kuldkassen i tide, så dette er bestemt advarselssignaler om, at noget kunne ikke have ret med din kat.

Selv hvis ledsagende symptomer som feber, opkast, træthed eller især tilbagetrukket eller aggressiv opførsel tilføjes, skal du under alle omstændigheder konsultere dyrlægen. Da du kender dit hus tiger bedst, vil du hurtigt bemærke, hvis noget er galt, dit dyr er stille og tilbagetrukket eller endda smerter. Glem ikke at medbringe din kats fækale prøve til at besøge dyrlægen; Dette kan allerede medføre en klar diagnose. Vi vil gerne give dig mulige sygdomsrelaterede årsager til diarré nedenfor.

  • Noget galt: Intolerance og forgiftning hos katte med diarré

Især med gratis -range katte, udenlandske organer og Co. absorberes gentagne gange, hvilket vi desværre ikke har nogen indflydelse på. Især når din kat har spist gift, vil du hurtigt bemærke det. Ud over diarré kan der også være opkast, feber eller endda neurologisk svigt; Selvfølgelig skal du gå til veterinæren eller dyre -nødsituationen så hurtigt som muligt.

Lidt mindre akut, men stadig presserende er behandlingen af ​​foderintolerance. Selv hvis dette sker ganske sjældent hos katte, kan der forekomme allergier, især i tilfælde af kvalitativt underordnet foder. Vær derfor opmærksom på naturlig mad, som ideelt er skræddersyet til din kats behov og find ud af, hvilken våd mad, og hvilke naturlige snacks der er særligt kompatible til din kat.

  • Kat med diarré: Infektion af andre katte - diarré på grund af parasitter eller vira

Infektioner er også en almindelig trigger, når katten har diarré. Disse er især almindelige i tættere kontakt med syge freestern katte eller strejf. Men at drikke fra en vandpyt kan også føre til transmission. Om det er parasitter som f.eks. B. orme, dyrlægen kan bestemme under mikroskopet. I nogle tilfælde kan skadedyrene endda ses i fæces med det blotte øje; For at undgå infektion skal din kat modtage regelmæssige ormbehandlinger. Du kan derefter bruge vores naturlige aniforte til Wermix til katte eller med Wermix væske til katte Støtte, der indeholder værdifulde urter til din kats mave og tarm.

Virale eller bakterielle infektioner fører også til diarré hos katte; Kattesygdommen (parvovirus), kattedyrets umodentevirus (FIV), Feline coronavirus (FCOV) og katte -leukæmi -virussen (Felv) er især almindelige her. Bakterier som Salmonella kan også bebrejde din kats diarré. Da symptomerne på disse sygdomme er ganske forskellige, overlades diagnosen til en dyrlæge. Hos Aniforte finder du mange sunde supplerende feed til støtte for Din kats immunsystem.

  • Organsygdomme som årsag til katte med diarré

Problemer med de indre organer kan også være årsagen til din kat til diarré. Sygdomme i tarmen, såsom betændelse (IBD) eller strukturelle ændringer, er især åbenlyse. På samme måde kan andre orgelforstærkninger være grunden til diarréen for din kat.

Som med os mennesker, for eksempel, kan vores hus tigre også lide af den overaktive skjoldbruskkirtel, der griber ind i hormonbalancen. En sub -funktion er ekstremt sjælden hos katte. Så at årsagen til diarré kan findes i din kat, dyrlæge forårsager en lang række undersøgelser - fra ultralyd til den fækale undersøgelse til blodet i blodet for at bestemme de mangler.

Alarmerende ledsagende symptomer: Hvornår til dyrlægen, hvis katten har diarré?

Undervurderes ofte hos katte; Fordi allerede 24 timer med stærk diarré sikrer massivt tab af væske. Hvis årsagerne til din kat er uklare for diarré, skal du lægge dem meget eller ofte flydende afføring, eller du har simpelthen en dårlig følelse, tøv ikke med at gå til dyrlægen med det samme. Dette kan hjælpe din kat gennem passende infusioner, finde årsagerne og sikrer, at din kats tilstand forbedres på kort og lang sigt.

Især når du ledsager symptomer som opkast og feber, skal du ikke længere vente. Da katte normalt er små krigere og ikke viser sygdomme med det samme, er disse klare symptomer advarselsskilte for det faktum, at der faktisk er noget galt. Selv lyse slimhinder, stump pels, en knækket gang og generel træthed eller forvirring indikerer en første -persons sygdom, der skal ses efter dyrlæge.

Umiddelbar hjælp: Hvad du kan gøre, hvis katten har diarré

Efter en lys, unik diarré, kan du støtte din kats tarm med nogle naturlige midler, såsom vores Aniforte -psyllium. Selv mad fra Morosche og kylling hjælper med at lindre din kats tarm og fremmer hurtigt forurenende stoffer. Det er vigtigt at give gaven fra sådanne hjemmemedicin, medicin og andre homøopatiske midler udelukkende ved konsultation med dyrlæge; I overgangsperioden for at besøge dyrlægen skal du tilbyde din kat nok væske. Hvis det er muligt, kan du også lægge dem direkte i munden via en sprøjte, indtil dit hus tiger er behandlet med en infusion hos dyrlæge, der indeholder væske og vigtige elektrolytter.

Har du spørgsmål om katte med diarré? Kontakt os.