Kat med feber: Årsager og behandlingsmuligheder

Selv ejere bemærker ofte, at en kat har feber. I modsætning til hunde er vores fløjlspote ofte meget mere uafhængige og mindre behov for kos. Dette kan dog også være en indikation af, at din kat har feber, eller at hun ikke har det godt ellers; Ellers kommer hun regelmæssigt til at kæle, men pludselig kommer til et uforstyrret, køligt sted, skal du holde øje med det og muligvis måle feber med din kat.

Vi vil gerne forklare dig nedenfor, hvordan du måler temperaturen på din kat, og hvad ledsagende symptomer stadig kan forekomme, hvis din kat har feber. Find også ud af, hvad de mest almindelige årsager til feber er i katte, hvordan du behandler det med nogle tip og med en afbalanceret diæt gennem naturlige aniforte kattemad Kan afværge i fremtiden.

Kat har feber? Fra hvilken temperatur er det?

For at finde ud af, om din kat har feber, skal du selvfølgelig vide, hvilken temperatur du taler om feber hos katte. I modsætning til mennesker, der har en normal temperatur på 36 til 37 grader Celsius, er katte med en kropstemperatur på 38 til 39 grader celsius absolut sunde - temperaturen kan være endnu højere i killinger, som det er tilfældet med hundehvalpe end hos voksne dyr.

Mens man taler om feber fra 39,2 grader Celsius hos voksne katte, er en temperatur på op til 39,8 grader Celsius ikke usædvanlig i killingen. Du skal også medtage "eksterne" faktorer, hvis din kat har feber. For eksempel, hvis dit hus Tiger var i den flammende sol hele morgenen, eller hvis din kat virkelig har brugt på feberen, kan temperaturen være underholdende uden at bekymre sig.

Ikke desto mindre bør feber ikke tages let hos katte - fra 41 grader Celsius, dette symptom på sygdom kan endda blive virkelig farligt, da kropstemperaturen ikke længere kan reguleres. Senest nu skal du konsultere den dyrlæg, der giver din kat feber -reducerende agenter og behandler den underliggende sygdom. Derudover kan du bruge administrationen mere naturlig Supplerende feed til katte Tal, der understøtter behandlingen og forebyggelsen.

Har din kat feber? Mål kattenes kropstemperatur korrekt

Hvis du vil måle feber med din kat, er der nogle ting at overveje. Mens mange katteejere mener, at målingen i øret eller i munden er mere behagelig og mere ukompliceret for dyr og mennesker, er risikoen for skade her væsentligt større. Derudover giver rektalmålingen signifikant mere præcise værdier, og katten bemærker ikke proceduren, når den er korrekt implementeret.

Brug blot et digitalt febertermometer beregnet til katten, hvis spidsen er våd med naturlig vaselin eller en passende creme. Den bedste ting at gøre er at måle din kat, mens du måler feberen, mens du rammer dem og indsætter den yderste spids af termometeret. Især vores populære Aniforte Katte snacks kylling og laks Vil gøre feber messe for katte til en behagelig oplevelse.

Typiske ledsagende symptomer i en kat med feber

Hvis du ikke har et febertermometer ved hånden, eller din kat ikke kan måle feberen, er der nogle typiske ledsagende symptomer, der ofte forekommer med febersygdomme. For at formidle det mest nøjagtige billede af din kat til din dyrlæge, skal du observere følgende symptomer og adfærd:

 • Vend tilbage til apati
 • Ryster eller ryster
 • Afslag på at fodre
 • Øget vandindtag
 • Stærkt vandtab (tør slimhinder / tør afføring)
 • Højere åndedrætsfrekvens
 • Skader / rødme af huden
 • Øjen & næseudstrømning / spyt
 • Ændring af slimhinder (bleg / rød)
 • Ændret gang (bøjet / langsom)

Hvis du bemærker, at din kat ikke klarer sig godt, eller at du er usikker, skal du ringe til dyrlægen først. Dette vil enten bede dig om at komme med din kat eller give dig værdifulde tip til derhjemme for at redde din kat den ofte stressende tur til dyrlægen. Hvis der ikke er nogen vej rundt det, kan vores beviste Aniforte Bach blomster til katte bidrage til den naturlige beroligelse af din kat i kugler.

Hvorfor har min kat feber? De mest almindelige triggere

Feber hos katte er en forsvarsreaktion af kroppen, der sikrer, at patogener ødelægges af en øget kropstemperatur. Så længe det er en let forhøjet temperatur, kompenserer din kat for dit vandtab på grund af en øget vandabsorption og ser også fit og vital ud, så med en kattfeber er en meget naturlig kropsreaktion, der også kan bidrage til bedring.

Ikke desto mindre er der altid en afvigelse bag din kats feber, som skal behandles professionelt professionelt, hvis din kats krop bliver for svag til at blive immunforsvar. Selvfølgelig skal du altid stole på veterinærens ekspertise og aldrig gribe ind med humanmedicin eller udefineret med gamle hjemmemedisiner eller medicin, som du stadig har hjemme - dette kan være dødeligt for din kat!

Smitsomme årsager til katte med feber

Ofte er årsagerne til din kat til feber smitsom natur - det vil sige, at sygdommen er blevet overført direkte eller indirekte til din kat. Dette sker især ofte med gratis -gæster, der drikker af vandpytter, har kontakt eller sammenstød med udenlandske katte eller jagtfugle og mus. Men vores huskatte kan også blive inficeret. De mest almindelige smitsomme årsager, når din kat har feber, er:

 • Virale infektioner, f.eks. Immunmangelvirus (FIV), infektiøs peritonitis (FIP), leukæmi -virus (FEV)
 • Bakterielle infektioner (ofte efter virusinfektioner), f.eks. Chlamydia, streptococci, anaplasmer
 • Svampe og parasitter, f.eks. B. Toxoplasmosis, orme

For at beskytte din kat mod infektionssygdomme kan du gøre meget selv. Giv din kat regelmæssigt regelmæssigt Parasitter til katte Eller fodre din kat i naturen og behovsbaseret og behovsbaseret styrkelse.

Ikke-infektiøse årsager til katte med feber

Ud over infektionssygdomme kan andre ikke-infektiøse årsager også være bag, når din kat har feber. Dette inkluderer intern og ekstern betændelse i vævet, som desværre hurtigt kan blive kronisk, hvis ikke -behandling. Ligeledes kan led- og tandsygdomme være udløseren for katte med feber.

Fra tyggegummirelateret autoimmun sygdom Forl opstår for eksempel to infektioner ofte, der kan udløse feber, men også andre autoimmune sygdomme, såsom pemphigus -foliaceus (blæredannelse på huden) eller lupus erythematosus er typiske årsager til katte med feber. Men også godartet eller i værste fald, ondartede tumorer og absorberede giftstoffer kan udløse feber hos katte - det anbefales derfor altid at præsentere din kat for dyrlægen ved feber, der stiller en ekspertdiagnose.

Behandle en kat med feber og forhindre sygdomme

For at behandle din kat med feber vil dyrlæge behandle den underliggende sygdom ud over feber -sænkende midler. Så dit dyr bliver snart bedre. Så at din kat muligvis kan helbrede sig selv ved lidt forhøjet temperatur, skal den være ekstra og sove meget. Giv hende et mørklagt og køligt rum, hvor der altid er nok vand.

Hvis din kat ikke drikker mere på egen hånd, kan du enten give hende en kat springvand eller omhyggeligt lægge vand med en sprøjte til din mund for at undgå dehydrering og udtørring. Hvis den øgede temperatur ikke er aftaget inden for 24 timer, eller hvis din kats feber øges til 41 grader Celsius og mere, skal du kontakte en dyrlæge.

For at forhindre feber hos katte eller de feber-forårsagende sygdomme, skal du være opmærksom på en afbalanceret katteernæring af kød og grøntsager af høj kvalitet og uden kunstige tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Du kan finde dette på Aniforte i et stort udvalg og premium kvalitet. Derudover vil vores immunsystem -drivende supplerende feed bidrage til en god alt -rund pleje af din kat og styrke dine forsvar til succesfuldt at afværge febersygdomme i fremtiden.

Har du spørgsmål om katte med feber eller andre emner, der påvirker din fire -lette ven? Tøv ikke med at kontakte os.