Katte i skiftet af pels: Hvordan du kan støtte som ejer

Spor af spor på tæpper og polstrede møbler vidner om en årlig begivenhed i disse uger: det er på tide at ændre pelsen fra din kat igen. Hvordan kan du bedst støtte dit dyr? Og hvordan slipper du af med det irriterende hår? Vores veterinærudøver kender svarene.

Hvad sker der, når katten ændrer sig?

Katte mister ikke kun hår fra sommer til vinterpels, men også i resten af ​​månederne. Din fløjlspote går regelmæssigt gennem fire forskellige faser:

1. Anagene fase = hårvækst
2. Catagen fase = overgangsstadium
3. Telogenisk fase = hvilefase
4. Eksogen fase = fiasko

Derudover udveksler katten sin komplette pels to gange om året. Fra den tykke vinterpels på en let sommerpels og omvendt. Pelsændringen afhænger af temperatur- og lysforholdene.

På grund af denne afhængighed viser freelancere markant stærkere sæsonbestemt pelsændring, mens lejlighedskatte gennem opvarmningsvarmen og det kunstige lys permanent mister mere pels. Følgende gælder for den sæsonbestemte ændring af pels: I foråret mister din lille tiger sit hår med stigende temperaturer. Især mellem april og oktober kan du finde en øget misbrug i din kat i varme forår og sommermåneder. I efteråret står det: Jo koldere det er, jo mere tæt pels vokser.

Men hvor ender de mange hår?

Irriterende og farlig - hårkugle hos katte

Kattehåret ender ikke kun på dit tøj og den polstrede facilitet, men desværre også ofte i maven på fløjlspote. Dette skyldes det faktum, at katte med deres ru tunge absorberer mange af håret, når de rengøres.

Under skiftet af pels samles de i mave -tarmkanalen, hvor du kan danne en meget fast hårkugle med chyroes og fordøjelsesjuice. Hårballerne kan udløse gastrointestinal betændelse eller en tarmlås på din pelsnæs. For at undgå dette kvæler din kat regelmæssigt hårballerne. For at udløse til kvælning spiser mange katte mere græs i løbet af skiftende pels.

Hvad kan jeg gøre for at støtte min kat til skiftende pels?

Selvom katte er så uafhængige dyr, kan vores støtte hjælpe dig med at overleve naturlige processer bedre. Når alt kommer til alt kan ikke hver bykat finde græs på hendes balkon. For optimalt at støtte din pelsnæs i skiftende pels kan du være opmærksom på følgende ting:

Regelmæssige børster
Dette sikrer, at løs hår fjernes, banker hårkugle og en stump lejlighed. Derudover stimulerer børstning blodcirkulation og fremskynder dermed ændringen af ​​pels. Dette hjælper hovedsageligt med lange hairede katte, der hurtigt Matt, eller frie -med digter underskærder, som vil være taknemmelig for at elske pelspleje, især i vekslingen fra vinter til sommer.

Understøttende mad
Boligkatte skal fodre i overensstemmelse hermed året rundt, freelancere har brug for denne støtte, især sæsonmæssigt.

Laksolie
Dette hjælper med det slugt hår og leverer huden på din pelsnæs med umættede fedtsyrer. Derudover er dette naturlige produkt, såsom Omega-3 lakseolie, den normale hårvækst.

Ølgær, silicium og umættede fedtsyrer
Vital pulver til pels og hud Din kat skaber forudsætningen for en tæt og skinnende pels. Du støtter også sådan følsom kattehud og kan hjælpe din kat med at ændre pels ved at kompensere for en ernæringsmæssig mangel på vigtige stoffer.

Våd mad af høj kvalitet
Gennem foderet af høj kvalitet med meget frisk kød forsyner du din lille tiger med værdifulde næringsstoffer. En afbalanceret og sund kost er især vigtig på det anstrengende tidspunkt for skiftende pels. I Puring rækkevidde Der er forskellige typer foder.

Plante katte græs
Hvis du har en have eller balkon, som din fløjlspote også kan bruge, er katte græs en naturlig hjælper. Mange dyr - inklusive lejlighedskatte - kan lide at spise det, og det hjælper dem med at transportere hårkugler ud igen.

Hvad kan jeg gøre ved alt kattehår?

For at vinde kampen mod dagligt hår kan en bestemt indsats ikke undgås. Dette inkluderer daglig støvsugning såvel som de klare fnugruller for at kunne hurtigt depilere tøj og andre genstande om nødvendigt.

Måske kan du blot dække de foretrukne steder for din kat eller møbler, der skal skånes - som en ny sofa - med tæpper. Sørg for, at de vasker godt i maskinen, og lad dem tørre i tørretumbleren. I tørretumbleren løsner kattehåret ofte meget lettere end i vaskemaskinen. Polstrede møbler kan også depileres godt med en fugtig gummihandske.

Lille hår -raising -oplevelser og en god tid!