Diarré i hest: Årsag og behandling med Aniforte

Hvis din hest lider af diarré, er årsagsforskningen ofte ikke særlig let. Især når diarré pludselig forekommer og uden en tidligere ændring i foder, medicin eller stærk temperatursvingning, er ejere ofte tabt. Faktisk er der en række triggere og årsager, der kan føre til diarré i hesten. Disse kan forekomme i forbindelse med en sygdom eller uafhængigt.

I denne artikel lærer du, når du taler om diarré i hesten, hvilke mulige årsager til den tekniske sprogdiarré er egnede, og hvordan du kan behandle og forhindre dem sammen med dyrlæge. Da fodringen er kendt som den mest almindelige trigger til diarré i hesten, finder du behov -baserede, naturlige og sunde på Aniforte Haycobs godbidder til heste - inklusive z. B. Vores populære Aniforte -vitalitet COBS -mave, der bidrager til understøttelse af en sund gastrisk slimhinde.

Genkend diarré i hesten: ledsagende symptomer & Co.

Diarré i hesten tages altid alvorligt og bør behandles professionelt af en dyrlæge, da det i værste fald kan resultere i udtørring. Ud over en ændret, mere flydende konsistens af kots, tales diarré i hesten om, når faldet i skridtet er markant mere almindeligt - i nogle tilfælde også ukontrolleret.

Ud over en grødet eller flydende konsistens kan lugten også ændre sig til det negative. Derudover sker det ofte, at farven enten bliver mørkere eller lysere. For at være i stand til præcist at bestemme årsagen til diarré i hesten, vil dyrlæge undersøge en fækal prøve af din hest. Den eksterne opfattelse, såsom farvelægning, kunne allerede være et tegn på en bestemt sygdom; Blod i diarré er for eksempel en indikation af en indre skade eller betændelse i tarmområdet.

En hest med diarré viser også ofte ledsagende symptomer såsom øget vandabsorption eller feber. På grund af de hyppige tarmbevægelser "" ikke "vand ikke" vand i tilfælde af diarré- ændres også salt- og næringsstofbalancen, hvilket fører til svækkelse af dyret. Heste, der har lidt af diarré i lang tid, forekommer ofte apatiske og bør introduceres til dyrlæge så hurtigt som muligt; På dette tidspunkt skal du være mere opmærksom på det faktum, at frisk vand altid er inden for rækkevidde, og at din hest forbliver alt sammen.

Disse årsager kan give diarré i hesten

Din hest har diarré. Som allerede nævnt er nogle årsager mulige. Af denne grund skal du aldrig prøve at få et greb på egen hånd på egen hånd eller uden konsultation med dyrlægen for at få diarréen i hesten med medicin eller hjemmemedicin under; Vær mere opmærksom på en sund, mave -venlig ernæring og vær opmærksom - hvis din hest har modtaget diarré - især for tilstrækkelig vandabsorption. Du kan nu finde ud af, hvad der forårsager bag diarréen i hesten.

Diarré i hesten også med føl: ufarlig eller farlig?

Føldiarré er ret almindelig og i de fleste tilfælde ingen grund til at få panik. Normalt forekommer diarréen i hesten mellem den 1. og 2. uges liv; Årsagen er stress på grund af et ændret miljø, der ændrer pH-værdien i tarmen af ​​følbakterierne, der absorberes ved at drikke modermælk, har nu muligheden for at slå sig ned i tarmen; Dette fører ofte til diarré i hesten, som for det meste er ufarlig.

Da hele tarmfloraen af ​​føl ændrer sig markant i de første par uger, og den af ​​en fuldvokset hest bliver mere og mere ens, påvirkes føl ofte af diarré i løbet af denne tid. Dette varer normalt kun et par dage indtil den første stose af moderhesten. For ikke at forvirre denne ufarlige ændring med en patologisk diarré i hesten, skal du se føl godt i løbet af denne tid og regelmæssigt måle feber. Hvis dette øges til over 38,6 grader Celsius eller Foal -handlinger apatiske, kan sygdomme såsom virale eller bakterielle infektioner også være ansvarlige for diarré.

Mad som den mest almindelige trigger til diarré i hesten

En falsk fodring eller konvertering af hestefoder for hurtigt er blandt de mest almindelige årsager til diarré i hesten. Da heste har et meget følsomt fordøjelsessystem, skal du fodre med din dyrlæge, der fodrer naturligt supplerende foder til Mave og tarm fra hesten Diskuter for at beskytte din hest mod diarré og holde tarmfloraen sund. Hvis din hest allerede har diarré, skal du præsentere den for en dyrlæge senest. Nedenfor vil vi gerne introducere dig til mulige fodringsrelaterede triggere, der kan føre til diarré i hesten:

  • Hurtig foderændring
  • Gammel eller forkælet mad
  • Dårlig madkvalitet
  • For hurtig græsning / for meget græs
  • Ensidig fodring med korn, olier, styrke eller frisk mad
  • For meget sukker, fedt eller proteiner

En varieret og naturlig fodring, der dækker alle de nødvendige næringsstoffer i det rigtige beløb, er A&O at gøre det Immunsystem af din hest at styrke. Dasfoder og en -sidet fodring kan hurtigt føre til diarré i hesten. Hvis dit dyr altid har været i orden, skal du overveje, om noget har ændret sig for nylig, om din hest er kommet til græsset for hurtigt, og om det får alle næringsstoffer i en tilsvarende høj kvalitet. Selvom det lyder underligt, kan der også føre til næringsstof -rige græs til diarré i hesten.

Salicøse årsager til diarré i hesten: parasitter, vira & Co.

Mens du kan ændre forkert fodring af dig selv og således sikre en forbedring af dit dyr, er patologiske årsager til diarré i hesten desværre også mulige og bør altid overvejes af en dyrlæge. Ofte bakterier, vira eller Parasitter til heste En, der giver infektioner - dette kan ske især hurtigt om sommeren gennem uaktuelt vand.

Colibacteria, salmonella, rota og adenovirus såvel som parasitiske triggere som coccidia eller endda orme, der findes under dyrlæge, er især ansvarlige for diarré i hesten og behandles med de relevante lægemidler.

Sygdomme i de indre organer er også mulige som årsagen til gastrointestinale problemer, såsom diarré i hesten; Buksseas er især almindelig her, men ofte påvirkes også leveren. Hvis blod også kan genkendes i diarré, kan det være betændelse i disse organer eller tarmregionen. Spisning af sand eller absorption af andre fremmedlegemer og giftstoffer kan også føre til skader i mave -tarmkanalen og den blodige diarré i hesten.

Diarré i hest på grund af stress

Mange heste reagerer meget følsomt på ukendte eller stressede situationer; En ændring i stemningen kan også hurtigt vises fysisk, for eksempel med diarré i hesten. Hvis stresset ved kort varighed er, skal diarréen i hesten snart forsvinde - dette kan for eksempel være tilfældet, når det transporteres. Heste, der ikke kan beroliges eller træne for at vænne sig til sådanne situationer, kan relateres til dyrlæge ved naturligt supplerende foder Beroligelse for heste at være afslappet. Ikke desto mindre skal du sørge for, at din hest ikke udsættes for permanent stressende situationer - rivaliseringen med andre heste i græsset ville for eksempel være en af ​​disse triggere, som din hest ikke kun byrder fysisk gennem diarréen, men kan også føre til psykologisk Problemer i det lange løb.

Styrke tarmflora, forhindre diarré i hesten med Aniforte

Diarré i hesten kan have mange forskellige triggere, som bestemt ikke kan undgås helt. Ikke desto mindre kan du gøre meget for at støtte tarmfloraen på din hest og immunsystemet og for at forhindre sygdomme som virale eller bakterielle infektioner og parasitiske infektioner. Ud over en afbalanceret og naturlig diæt, regelmæssig og grundig rengøring og vedligeholdelse af stabile og hest samt undgåelse af stress, er visse supplerende feeds meget egnede til at understøtte vitaliteten, immunsystemet og tarmfunktionen af ​​din hest.

For at forhindre diarré i hesten, kan du f.eks. Bruge vores naturlige Wermix -urteblanding. Dette understøtter forsvaret i mave -tarmkanalen såvel som en normal gastrisk slimhinde med komponenter som timian, malurt, mugwort og salvie. For at opretholde immunsystemet og den naturlige tarmflora anbefaler vi Egyptiske sorte spidskommenfrø, som vigtige næringsstoffer har klar og forhindrer diarré i hesten.