Kløe i hesten: Anerkend årsagerne og behandler

Især i sensommeren og efteråret, når myggen og de gennemsøgende dyr flyver deres glade runder på paddock, og der er et regnbruser om aftenen, vil du sandsynligvis observere det oftere end normalt: dine hest ridser. Hvis dette kun forekommer sporadisk, er der ingen grund til at bekymre sig - når alt kommer til alt er vores enkelthits ikke ufølsomme og reagerer på mygbid eller bid af bremser.

Men hvis du bemærker, at en løbende alvorlig kløe er plaget af din hest, er den genert på hegn, bunker eller den stabile væg, bid og allerede opstår skader på huden, så der vil ikke være nogen enkel mygget bid bag det. Vi vil gerne bringe dig tættere på dig fra Aniforte, hvad der forårsager en sådan kløe i hesten, hvordan man skelner mellem en lang række tilfælde og sygdomme og behandler dem med naturens kraft.

Hvordan er kløe i hesten?

Hvis din hest lider af kløe, vil den næppe gå glip af en mulighed for at ridse dig selv; Afhængigt af regionen kan dette ske med hovene og tænderne, men også skarpe og ru genstande som hegn, træstammer eller din egen ordre er ikke udeladt for at opnå grimme kløende steder.

Hvis du allerede har haft udslæt selv, ved du, at den konstante kløe kan udløse stress - selv med hesten. Hvis din hest konstant skraber op, er dette ikke kun mentalt udmattende; Med de fremskridt, der skrider frem, er hængslet irritation eller endda sår af blodige pletter, som igen er den perfekte samling til dårlige bakterier, som yderligere forværrer kløen i hesten.

For at stoppe denne onde cirkel og forhindre sekundære infektioner, skal du hurtigt finde ud af årsagen til kløen i hesten og behandle dem. For at reducere risikoen for skade i løbet af denne tid tilrådes det også, skarpe kanter og ru overflader i kassen og for puderne, der er tilgængelige for din hest.

Kløende hest: de 3 mest almindelige triggere

Selv hvis kløe kan være meget ubehageligt for heste, og han kan sprede sig til mennesker, andre heste og andre dyr, afhængigt af årsagen, kan det normalt være godt under kontrol med den korrekte diagnose og den tilsvarende behandlingsproces. I det følgende vil vi gerne beskrive de 3 mest almindelige triggere af kløe i hesten og give dig typiske symptomer til identifikation; Hvis du stadig er usikker, skal du også bede en dyrlæge om rådgivning.

  • Kløende hest: parasitangreb - mider, lus og hårlinger genkender

Parasitter For heste er de mest almindelige triggere til kløe i hesten. Det er ikke så let at skelne mellem, om dette er en mange på grund af mide -angreb, lus eller hårringe, da begge årstider i udbruddet og symptomerne er meget ens; Ofte forekommer parasitangrebet i hesten for første gang i efteråret, når klimaet er varmt, og dyrene er igen i deres kasser oftere.

Imidlertid føles nogle mide -arter også meget komfortable om sommeren. Så er der en såkaldt sommerrehabilitering-her skal symptomerne let forveksles med sommereksemet eller Mauke, især i den mest almindelige chorioptes-roug, som ligesom eksem normalt sikrer kløe i hesten. En klar indikation af sondringen mellem mider, hårlinger og lus giver undersøgelsen af ​​pelsen.


Mens mider er små små parasitter, delvis under huden, kan lus- og hårlinjerne såvel som deres æg og nits ses med det blotte øje. Mens pelsen i hårlinger ligner et patch -tæppe, ud over hårtab, er symptomer som blæser, knotning og skorpeformation samt sår på kløe, som sikrer kløe i hesten.

Men hvordan behandler du parasitter som en trigger til kløe i hesten? Behandlingen af ​​mider, hårlinjer og lus ligner i ganske mange punkter, da det oprindeligt er behandlingen af ​​kløe i hesten og eliminering af et parasit -venligt miljø. Både mider og hårringe påvirker ofte immunodriacs, især gamle, unge eller underernærede dyr. Af denne grund er den arts-passende holdning til at forhindre parasitter A & O. I vores online butik finder du et udvalg af forskellige sprayer, der hjælper med kløe, såsom det Mider stopper spray eller det  

Vær opmærksom på regelmæssig og intensiv pelspleje, forkortelsen af ​​en lang trældom, rene stalde uden skadedyr og et tørt miljø for at forhindre parasitter og slippe af med dem, når angrebet er akut. Da manglen på zink og vitaminer også kan være en grund til angreb og kløe i hesten, skal du også være opmærksom på en ideel næringsstofsammensætning af hestefoder. Vores naturlige Aniforte Hayobs og godbidder For heste er den sunde og behovsbaserede diætstøtte og giver det et stykke natur tilbage!

  • Kløende hest: Mauke - hvor den kommer fra, og hvordan den udtrykkes

Mauke ligner sommerens eksem og Chorioptes -miderne på bindingerne og manifesterer sig også gennem kløe i hesten. Dette fører ofte til røde, blodige sår, og afhængigt af formen, enten tør skurvedannelse, oser, fedtede sår eller typisk vorte dannelse på bindingerne.

Da Mauke ikke er en parasitisk angreb, men spredningen af ​​skadelige bakterier, kommer den direkte transmission mellem to heste ikke i spil som en trigger. Faktisk er årsagerne mere på den forkerte holdning på grund af mangel på eller for intensiv Pleje og hygiejne af hesten på grund af.

Mauke -bakterierne føles meget behagelige, især i det fugtige miljø, så sygdommen ofte spreder sig om efteråret og vinteren. Men også et svækket immunsystem, forkert ernæring eller endda psykologiske faktorer, såsom stress, kan forårsage dannelse af mauke og dermed kløe i hesten. Vi vil nu gerne fortælle dig, hvad du kan gøre ved det.

Hvordan du kan slippe af med en stærk mauke-læk i hesten er faktisk ikke så vanskelig. Vi har allerede fortalt dig den mest almindelige trigger til Mauke, og det er for at undgå dette i fremtiden: Vær opmærksom på den regelmæssige rengøring af systemerne, tørt sengetøj og tapping af stallen og koblingen, lad ikke din hest ikke være i mudderet I lang tid stående uden at rengøre og tørre den bagefter, pels trim på bindingerne og være opmærksom på en afbalanceret diæt, som Immunsystem af din hest styrket.

For at slippe af med symptomer som kløe fra hesten og undgå parasitære sekundære infektioner i sårene, skal du kontakte dyrlæge. Dette vil behandle din hest med den rigtige medicin for at gendanne bakteriefloraen i de berørte områder. I samråd med dyrlæge kan du give vores naturlige Aniforte Mauke -formel fra værdifulde urter til støtte for immunsystemet og den metaboliske funktion af din hest.

  • Kløende hest: Ekzeme - hvordan regn og sommereksem er forskellige

Vi har allerede drøftet parasitiske og bakterielle triggere af kløe i hesten. I modsætning til sommereksemet forekommer disse normalt i vådkold sæsoner som det. På det tidspunkt er regneksemet eller dermatofilose, der er forårsaget af bakterier, i modsætning til sommereksemet, og kun temmelig feber, pustler og bare steder, men forårsager sjældent kløe i hesten.

Sommereksem er på den anden side en allergisk reaktion på gnitzen og myg - hvis en hest kun er inficeret, er det også et kronisk udslæt, der kommer tilbage hvert år og sikrer rastløshed, skalaformation, hårtab, pustler og knob som kløe i hesten.

Så at en hest overhovedet ikke bliver et såkaldt eksem overhovedet, skal du observere den godt om sommeren og undersøge den på pustler, især på maven, manke og halen. Du kan finde ud af, hvad du kan gøre, så din hest ikke føles sensibiliteterne i gnitzer og crowd myg, og hvad der hjælper mod akutte sommereksem -smykker i hesten.

Så du får allergisk kløe i hesten under kontrol

Når kløe i hesten, efter at den er blevet udløst af en crowd -myg, er det normalt for sent, fordi de kløende pletter fortsættes med at siles ved at skrubbe og kløe, indtil sår, der er sårbare over for bakterier og sekundære infektioner, er og z. B. med vores Aniforte Sølvvandspray skal rengøres.

For at forhindre sommereksem og kløe i hesten er det mest effektivt at beskytte hesten om sommeren mod stingene på myg og gnitzer. Til dette formål kan visse plejeprodukter og fluespray placeres på hestens hud, som derefter er dækket med et eksemloft og hovedbeskyttelse. Derudover skal hestene bedst holdes væk fra de steder, hvor der ofte er mange myg; Dette er z. B. i fugtige sumpområder, ved mødren eller til morgen og skumring. Dette er den bedste måde at forhindre kløe på hesten.

For at undgå sensibilisering over for stingene og tilbagevendende kløe i hesten, bør overdreven stress for dyret undgås om sommeren. Vær opmærksom på nok bevægelse, en sund tarmfunktion og undgå et stærkt protein, stivelse eller kulhydratdiæt af hesten.

Hvis du har spørgsmål om kløe på hesten eller andre emner, bedes du kontakte os.