Heste om vinteren: Fit til vintergræsset

Heste er ægte naturlige drenge, fordi de også føler sig godt tilpas i sne og kulde. En masse frisk luft, bevægelse og variation er god for din foretrukne fire -enlegede ven - uanset sæsonen. Men der er nogle ændringer, især om vinteren: Bevægelsesbegrænsninger, øgede energibehov og pelsændring. For at din hest kan komme igennem vintersæsonen sund og muntert, skal du bemærke følgende oplysninger.

Græsning med hest om vinteren

Koldt er ikke noget problem for sunde og veluddannede heste. Hud og subkutan fedt har en isolerende virkning, den åndbare pels giver yderligere beskyttelse. Hvis din hest er i kassen eller ikke har flyttet i vid udstrækning i lang tid, skal du undgå en 'kold start'. Det er bedst at lade dig selv Varm din fire -lette ven foran græsset i hallen.

Frost på græsset kan se smukt ud, men absorptionen af ​​frosset græs kan Maveproblemer årsag. Fækalt vand Og kolik kan være konsekvenserne. Hvis der er problemer med din hest, hjælper man Renovering af tarmfloraen. Hvis heste er vant til et år -runde græsarealer og derfor også frostigt græs, er faren lidt lavere her.

Det er vigtigt, at hestene ikke går sultne på paddock. Først tage sig af en Omfattende morgenmad lavet af godt hø. Ideelt set på flugt fås grovfoder i en overdækket heuraufe. Så din foretrukne fire -lette ven bliver ikke fristet til at bruge det iskolde græs. Du undgår også indtagelse af giftige stoffer, såsom blade eller nåle af forskellige træer.

På den anden side kan BlackBerry og Raspberry Buske opnås med en klar samvittighed, bladene er sunde og leverer Tanniner og C -vitamin. Snit af græsarealer, frugttræer og bjørk er også store som delikatesser og sikrer beskæftigelse.

Opmærksomhed: Hvis din hest bevæger sig mindre om vinteren, er der en risiko for, at samlingerne 'rust' - især for ældre heste. Hvis tilstrækkeligt arbejde med hesten ikke er muligt, anbefales man Indstilling af en vigtig blanding ud af Ingefær, djævel klo, rose hofteAt naturligt understøtte muskuloskeletalsystemet og leddene.

Opmærksomhed: Snuble fald - Galop på iskaldt grund

Ved minus temperaturer får gulvet en hårdhed, der kan anstrenge følsomme hesteben. Gamle Mole Hills eller små huller kan blive snuble, især hvis de ikke kan ses under snedækslet. Inden den store frost kommer, skal huller rettes som muligt for at undgå ulykker.

Hvis græsset er is, kan hesteskoene være med små Widia penne være udstyret. Så du sænker risikoen for at glide og falde på glat jord.

Test regelmæssigt græssets græsareal. Hvis jorden blødgøres ved optøning og fugt under græsning ved at lege og boltre sig, opstår dybe huller. Ideelt set om vinteren har du en vinterkørsel adskilt fra sommergræsset for at undgå sådan skade.

Øget energibehov og vinter mad

En del af den energi, der fodres af foder, konverterer din hest til kropsvarme. Jo koldere, jo mere energi bruges til at holde kropstemperaturen konstant. Derfor energibehovet på din hest øges om vinteren.

Grovfoder

Da der ikke er noget frisk græsgræs på menuen om vinteren, er fodring Grovfoder (Hø og halm) især vigtigt. Som et minimumsbeløb forventes 1,5 kg hø plus halm pr. 100 kg hestevægt pr. Dag. Det er bedst at gøre din hest tilgængelig for gratis adgang. Vær opmærksom på en høj kvalitet af grovfoden. Underordnet hø indeholder færre næringsstoffer og øger ikke fordøjelsen tilstrækkeligt - hestens arm er afhængig af den regelmæssige forsyning af Raufaser for at holde hesten sund. Sørg for, at din hest er tilgængelig for frisk hø og halm hver dag.

Koncentrere

Afhængig af hesteens belastning og arbejdsintensitet kan der findes om vinteren Koncentrere at blive fodret. NæsteLucerne -pellets Og müsli bruges her som den mest almindelige type korn af havre. Er et dejligt alternativ Haycobs. Beriget med værdifulde urter, der understøtter stofskiftet og frem for alt naturligt naturligt Vitaminer, mineraler og sporelementer aflevere.

Nettle urt og Mælkebøtte urt Hjælp også med at øge stofskiftet, give din hest naturlige vitaminer, sporelementer og mineraler. Koldt pressede olier (f.eks. linolie) Lever energi og er god til huden og pelsen. Som regel bevæger din hest sig markant mindre om vinteren, og tilpasses følgelig til mængden af ​​koncentration. For at bemærke: Foder din hest først efter græsset med koncentrat. Ellers kan der være fordøjelsesforstyrrelser.

Mose

Mash er velkommen om vinteren som et supplement og sort - især for ældre heste. Af Mix er lavet af hvede eller havrekli, Havre måltid, kogte hørfrø eller Psyllium, Solsikkefrø, suppleret med nogle urter og varmt vand, tilberedes let fordøjelig Og stimulerer fordøjelsen. Jeg har fundet ud af, at heste altid ser frem til et 'varmt måltid'.

Juice feed

Juicefoder er ikke kun en velkommen ændring, men leverer yderligere Vigtige vitaminer. Sørg for, at din hest får frisk mad fra tid til anden: gulerødder, æbler eller endda bananer er især egnede. Fodring med omhu, fordi mængden er afgørende her.

Mit råd: For at styrke de naturlige forsvar af din hest om vinteren anbefaler jegølgær eller Rosehip Bowl. Begge indeholder Værdifulde sporelementerder kræves for at bygge vinterpelsen. Derudover stimulerer bryggerens gær appetitten og øger tilstanden. Rosehip -skaller er gode som en sund og lav -kaloriebehandling -selv for lette heste. Jeg rapporterer, hvorfor roship er rundt omkring en super frugt her.

Ændringen af ​​pels i hesten

For at opbygge vinterpelsen har din hest brug for flere sporelementer (f.eks. Zink, kobber, selen) og fedt -opløselige vitaminer A og E. Specielt for heste, der ikke blev flyttet om sommeren, ældre heste og turneringsheste Behovet for sporstoffer stiger på tidspunktet for at ændre pels.

Tegn på mangel på sporelementer og vitaminer kan være en stump eller/skællende pels, hovdyr og en højere følsomhed over for infektioner, som ofte går hånd i hånd med Mauke. Ved fodring Naturlige vitaminer, sporelementer og mineraler Kan let modvirke defekten.

Med en Afbalanceret fodring Ud over hø og halm som en grovfoder vil din hest være sund med alle vigtige næringsstoffer om vinteren. Hvis du er usikker på, hvor godt din skat er 'udstyret', en Kontroller på sporstoffer Vis i blodet, om der er mangler.

Hvordan bringer du din hest sund og passer gennem vinteren? Wie sieht Deine Bewegungs- und Nahrungsroutine aus? Teile Deine Tipps mit mir und den anderen Lesern in den Kommentaren!

Varsel