Når hunde er halt - årsager og symptomer for sygdomme i bevægelsesapparatet

Hvis din hund begynder at halt, kan dette have meget forskellige årsager. Uanset hvilken trigger, er symptomerne normalt smertefulde for den fire -lette ven. Som dyreejer vil du derfor ikke have andet end at hjælpe din skat. Vores dyrlæge Philipp Schledorn fortæller dig i dag i et interview, hvordan du kan skelne de individuelle sygdomme og bedst forhindre dem.

Aniforte®: Hvordan kan min hund være syg, hvis jeg pludselig ser en hoppende gåtur med ham?
Dyrlæge: En hoppekorridor indikerer ofte en patella -luxation. Hundens Knecap (Patella) springer ud af sin guide -kanal. Afhængigt af om dette kan bringes tilbage til hendes naturlige sted af en dyrlæge, grad 1 - 4. Hunden forsøger at beskytte baggrænser på grund af smerten, og hans hoppekorridor opstår derfor.

Aniforte®: Forekommer Patella -dislokationen i alle racer?
Dyrlæge:Knecap hopper ud af deres guide -kanal især ofte hos små hunde som Chihuahuas, Spitz, Podel og Yorkshire Terrier. Derefter er det vigtigste spørgsmål med sværhedsgraden af ​​dislokationen. Selvfølgelig afhænger dette også af chancerne for bedring.

Aniforte®: Hvad kan jeg gøre som hundeejer med en Patella Luxation til min fire -lette ven?
Dyrlæge:Dette afhænger af sværhedsgraden af ​​dislokationen. Hvis en lille grad på 1-2 bestemmes, vil dyrlægen rådgive konservativ terapi, kun i alvorlige tilfælde, dvs. klasse 3-4, skal hunden betjenes på. Derefter prøver du at uddybe ledelseskanalen for Knecap, så den ikke længere kan hoppe ud i fremtiden. Derudover flyttes tilgangen til knæskivebåndet. Chancerne for bedring efter denne operation er meget gode for små hunde til sværhedsgrad 3, med større racer og sværhedsgrad 4, er chancerne for bedring også gode med en vellykket operation.

Aniforte®: Hvilket klinisk billede fører stadig til lammelse hos hunde?
Dyrlæge:Hoftedysplasi er stadig et stort problem, dvs. en misdannelse af hofteledene. Den fælles pande og lårhovedet passer ikke korrekt sammen og forårsager derfor smerter for dyret med enhver bevægelse.

Klatre op ad trappen Aniforte®: Hvad er årsagerne til hofte dysplasi hos hunde?
Dyrlæge:På den ene side er disse problemer arvelige, på den anden side skyldes forkert justering forringet ernæring. Unge hunde, der får mad, der får dem til at vokse meget hurtigt, udvikler ofte ofte hofte tæppe dysplasi. Dette skyldes, at den hurtige vægtøgning konstant har pådraget leddene og derfor bruger dem unaturlige. Dette skaber også fælles arthrose, der er smertefuld for hunden.

Aniforte®: Hvad kan jeg gøre med Køb af mad Vær opmærksom på at forhindre denne hurtige vægtøgning?
Dyrlæge:Tilførslen skal ikke indeholde overdreven calcium. Mange hundeejere mener, at de gør noget godt for deres skat i vækstfasen, men i sidste ende skader de deres eget dyr uden at være opmærksomme på det.

Aniforte®: Hvordan kan en hofte dysplasi bestemmes?
Dyrlæge:I praksis kan vi sikre denne diagnose med x -stråler og en halthedsundersøgelse af hunden. Da alle racer og størrelser kan påvirkes af denne sygdom lige så ville det naturligvis være rart at genkende sygdommen på et tidligt tidspunkt. Desværre, i modsætning til det menneskelige skelet, er hundehvalpen meget benet og tillader ikke tidlig diagnose i babyalderen. Først når han ikke ønsker at hoppe ordentligt eller har en halthed af de bagede dimensioner, som for eksempel er tydelig gennem vanskeligheder, når de rejser sig, kan hofte dysplasi klart bestemmes i en ung hund.

Aniforte®: Er der nogen helende udsigter til en malposition af hundehofterne?
Dyrlæge:Den eneste måde at tage unødvendig smerte til dyret er desværre en vanskelig operation. Derfor er det bedst at gå til en specialist. Med en vellykket operation kan hunden returneres til hunden.

Aniforte®: Kan en sådan malposition også påvirke hundens forreste lemmer?
Dyrlæge:Ja, der er også en albue dysplasi, der desværre har noget som arvelige og ernæringsmæssige årsager som hofte dysplasi. Der er uønskede udviklinger fra forskellige benede strukturer involveret i dannelsen af ​​albue -leddet. Disse er for det meste elles, talte og overarm.

Aniforte®: Hjælper en albue dysplasi kun operationen?
Dyrlæge:Det er vigtigt, at hunden hurtigt kan behandles. I dette tilfælde finder vi også dette gennem en røntgendiagnose. Derfor skal hundeejeren bringe dyret til dyrlæge tidligt. Efter en operation kan fodertilskud derefter ledsage den yderligere helingsproces til understøttelse af muskuloskeletalsystemet eller fysioterapi.

Aniforte®: Kan halthed også forekomme på grund af et korsbåndrivning, som du kender det fra mennesket?
Dyrlæge:Naturligvis kan hunde også rive det forreste korsbånd og derfor ikke længere ønsker at belaste disse lemmer. Afhængig af om korsbåndet er komplet eller kun revet, er baggrænserne ofte halthed.

Aniforte®: Påvirker korsbåndtåren alle hundeacer både?
Dyrlæge:Nej, i dette tilfælde påvirkes især store og tunge løb, såsom Newfoundland, den tyske hyrde, Stafford Terrier og Doberman. Men selv mindre racer som Jack Russel Terrier kan fange den.

Aniforte®: Hvor farlig er et korsbåndtåre for hunde?
Dyrlæge:Uden en operation kan et korsbånd kan ikke skaffe sig sammen igen. Hvis de ikke behandles, vil risikoen for, at det andet korsbånd også rives. Derfor kan den hurtigere patienten plejes kirurgisk, jo bedre. I operationen erstatter vi derefter korsbåndet med moderne teknikker, og hunden kan derefter køre helt normal igen.

Aniforte®: Er der andre mulige årsager til oplevelsen af ​​en hund?
Dyrlæge:Ja, rygsøjlen kan også være udløseren for alt ondt: I den såkaldte spondylose er den ossificeret. Disse er ofte relateret til hundenes alder.

Aniforte®: Hvordan genkender jeg en spondylose som hundeejer?
Dyrlæge:Hunden er vanskelig at stå op og viser generelt en reduceret (spil) aktivitet. Han har også rygsmerter.

Aniforte®: Hvordan fungerer behandlingsprocessen i tilfælde af en spondylose?
Dyrlæge:Denne form for halthed kan ikke leveres kirurgisk. Inden for veterinærmedicin, terapier og fysioterapi for at være smertefulde for smerteaflastning for at holde lidelserne hos de gamle hunde så lave som muligt.

Aniforte®: Er der nogen herniated diske til hunde, der kan føre til lammelse?
Dyrlæge:Absolut er denne proces, der fører til indsnævring af rygmarven, særlig farlig. Ofte kan hunde ikke længere løbe efter en vanskelig herniated disk. Berørte regioner er for eksempel den cervikale rygsøjle, bryst- eller lændehvirvelsøjlen.

Aniforte®: Hvordan genkender jeg en herniated disk i min hund?
Dyrlæge:Pre -mess af en disko (= herniated disk) kan være en lumbago. Derefter viser hunden lammelse til tider, endda lille omfang på en eller flere lemmer. Du skal bestemt lytte til disse tegn, fordi den herniatede disk også skal genkendes tidligt for at kunne leveres kirurgisk. Jo tidligere dette sker, den sikrere den fulde bedring af dyrepatienten.

Aniforte®: Hvilke hunderacer risikerer især at lide en herniated disk?
Dyrlæge:Disse er for eksempel dachshund, den franske bulldog, beagle og puddel. Men også noget større racer som Basset, den tyske hyrde, Pekinese og Cocker Spaniel kan udvikle en herniated disk. Enhver, der observerer symptomer i deres dyr, skal under alle omstændigheder gå til en dyrlæge med det samme.

Aniforte®: Hvad kan jeg gøre som en hundeejer for at holde min fire -lette vens muskuloskeletale system passe?
Dyrlæge: En afbalanceret, naturlig diæt og udvalgte kosttilskud kan understøtte det muskuloskeletale system af ældre og unge dyr. Først og fremmest Kapsler Eller pulver kan understøtte i tilfælde af fælles klager. Ikke desto mindre skal du få detaljerede råd om, hvad der passer til dit dyr. Ellers er den eneste forebyggelse et regelmæssigt besøg hos dyrlægen eller veterinærudøver samt din egen årvågenhed med symptomer, der opstår.

Aniforte®: Tak for interviewet.
Dyrlæge:Tak for invitationen og bliv godt snart for dyrepatienterne!